Fröer till chili Sibirisk huspeppar

Just nu har vi inte den här produkten i lager. Men återkom, för den kommer troligen finnas tillgänglig igen snart. :-) 

Chilifröer kommer ej erbjudas hösten23/våren 24. ÅTERKOM hösten 24. 
Frö till chili Sibirisk huspeppar. En kulturhistoriskt unik chili som härstammar från Sibirien och som fungerar bra att odla fram till full mognad även stående i fönster här i kalla Nord. En väldigt tidig chili här i Lappland. Anges som "medelhet" men har rätt rejäl styrka och en kraftig "Annuum"-doft. En frukt är oftast lagom i en gryta till fyra personer för människor som inte är jätteinne på chilihet mat.
Med några plantor Sibirisk huspeppar är det alltså lätt att bli självförsörjande på chili till vinterns värmande maträtter.   

Plantorna i fönstret ger helt OK skörd, men självklart blir det mycket mer frukt om de odlas i växthus. Plantan är relativt liten och klarar sig väl i en 3-5-literskruka om man ser till att vattna så det inte torkar ut.


Här ett blogginlägg om när jag till och med odlade den här sorten sent på året. Det gav inte lika mycket frukt som att odla i fönstren på sommaren, men ändå flera handfullar och det är en fin planta i fönstren under vintern.

https://forsnashemman.blogspot.com/2017/03/chiliodling-i-toppskick.html


Varje paket innehåller frö till minst 20 plantor och chilifröer är vanligen grobara i minst 4-5 år. Ofta längre. 

Priset på 34 kr är inklusive frakt och paketering.


Viktig info om våra fröer och fröodlingen finns att läsa på sidan "Köpvilkor", https://forsnashemman.se/sidor/terms-and-conditions .