Vilka är vi?

Om oss- vilka är vi på Forsnäs Hemman

Forsnäs Hemman är ett gammalt nybyggarhemman i Lappland. Vi är en tregenerationers-familj som lever nära naturen och jobbar med att göra vår egen mat och att kunna ha en högre grad av självförsörjning.

Vi bygger upp en gård som baseras på en modern livsstil & en hög grad av självförsörjning. Med respekt för djur, natur och människor. Vi odlar och håller djur av gammaldags raser som passar för självförsörjning. Vi har Lappgetter, Ölandshöns, Blekingeankor, Ölandsgäss, Gotlandskaniner och ibland Linderödgrisar över sommaren. Alla djur håller vi inom genbankernas bevarandeinsats.

Familjen, utom Hustomten, morfar som tog kortet.


Vi skippade "karriärs-stressen" och flyttade ut i den extrema glesbygden för att kunna leva nära naturen och grundat i vår verkliga mänsklighet. Det lyckades väldigt bra!

Här finns en artikel från tidningen land hösten 2016 som berättar om vårt liv och våra livsval: https://www.land.se/landkoll/lamnade-akademikerlivet-njuter-av-att-driva-sjalvhushall-i-lappland/


Här i webshopen säljer vi det överskott vi ibland får av vår egen produktion. Ett gott svampår kan vi t.ex. få en hel del extra torkad svamp. Vi säljer också diverse hantverk som vi själva skapar. Husbonden älskar att var i snickarboden och skapar allt från sländor att spinna garn med till helt unika produkter som vår frölåda eller de bakspadar som han ibland gör exakt efter kundens avgivna mått. 

Det här är alltså ingen vanlig webshop. Du kommer kunna köpa helt unika produkter som är producerade med maximal miljöhänsyn och minimalt användande av el/olja. Du kommer alltid att kunna ha personlig kontakt med oss när du handlar!

Välkommen att följa med oss i vårt självförsörjar-liv!

..............................................................

Att vi började brygga kombucha har att göra med Husmors (AJ) autoimmuna sjukdom (Myalgisk Encefalomyelit, eller ME), med en svår magsjukdom som ofta hör ihop, som kallas IBS. Hela paketet är en immunförsvars-sänkande sjukdomsbild som sänker medellivslängden med nästan 20 år. Man kan alltså förvänta sig att man dör vid ca 65 år om man lider av ME. Då gäller det att tänka på hur man lever och äter, för att må så bra som möjligt trots sjukdomen.


Husmor med sin älskade teburk. 

Hur gick det då med Kombuchan? Jomen bra! (som vi skulle uttrycka det i Lappland ????)

Jag (Husmor) blir nog aldrig helt frisk men jag mår mycket, mycket bättre i min ME.

Nu är det väl svårt att säga precis vad som gjort mig bättre, men mest troligt en kombination av mer avstressat liv och att öka andelen levande organismer och antioxidanter i födan, kombucha & surkål, mer egenodlade och vilda grönsaker, frukt & bär och kvanneSuperörten som våra samiska vänner tipsade om.

Vi odlar upp startpacket av kombucha för att kunna sprida den här lättbryggda och nyttiga drycken till alla som vill. När man köper ett startpack från oss så köper man inte bara kulturen/startvätskan och beskrivningen, utan det viktigaste är att vi alltid hjälper till med råd och stöd om det behövs. Vi ger oss inte förens alla känner sig trygga med att brygga egen kombucha. Det är så enkelt att brygga, även om det kan behövas lite stöd i början, och egen kombucha är mycket nyttigare och godare än köpt.

OBSERVERA att fraktkostnaderna är inräknade i varans pris! Så våra produkter är verkligen väldigt prisvärda.
Ungefärlig fraktkostnad kan du läsa mer om på: http://forsnashemman.se/sidor/terms-and-conditions

Har du frågor eller funderingar? 
Maila oss direkt på:  Forsnäs Hemman
För vi är ingen vanlig web-shop!
Vi är en liten unik gårdsbutik fast på nätet.
Du kommer alltid kunna ha nära personlig kontakt med oss!Vi svarar vanligen inom 48 timmar på vardagar, vi tar helg från torsdag em till måndag morgon. 

Har du inte fått svar då så maila igen för att säkerställa att vi får kontakt.

Och gilla gärna vår Facebook-sida så kommer du alltid få veta när något händer på Hemmanet.
https://www.facebook.com/forsnas.hemman.5/

Du hittar oss också på Instagram, både som "Forsnäs Hemman" och under namnet "Egen Kombucha"