Fröer till chili Espelette

Just nu har vi inte den här produkten i lager. Men återkom, för den kommer troligen finnas tillgänglig igen snart. :-) 

Frö till chili Espelette, också kallad Gorria. En produktiv och tidig chili här i Lappland. Lagom het för chilipulver och mycket god.  

Espelette är en traditionell, mild/medelhet chili från franska Baskien som sägs härstamma från 1500-talet. Frukterna blir ganska stora ca 10 cm och är mörkt klarröda, släta och koniska. Dom har en fantastisk smak och passar perfekt till chiliflakes eller chilipulver.

Våra plantor, i växthuset växer i 10-literskrukor och blir relativt höga, mellan 70-90 cm. De ger bra, en planta ger 10-14 frukter vilket räcker till pulver nog att fylla en hel kryddburk. Espelette Gorria är den chili vi odlar för att kunna röka och göra ett mycket gott chilipulver av. Fantastiskt till alla vinterns köttgrytor och till tupp-tacos, familjens favoriträtt.


Här ett blogginlägg om att göra eget paprikapulver.

https://forsnashemman.blogspot.com/2020/06/paprikapulver.html

Här ett blogginlägg om att röka chili:

https://forsnashemman.blogspot.com/2022/11/vi-roker-chili-paprika.html

Här ett blogginlägg om tupp-tacos:

https://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/04/tupp-tacos.htmlVarje paket innehåller frö till minst 20 plantor och chilifröer är vanligen grobara i minst 4-5 år. Ofta längre. 

Priset på 34 kr är inklusive frakt och paketering.


Viktig info om våra fröer och fröodlingen finns att läsa på sidan "Köpvilkor", https://forsnashemman.se/sidor/terms-and-conditions .