Fröer till chili Beaver Dam

Just nu har vi inte den här produkten i lager. Men återkom, för den kommer troligen finnas tillgänglig igen snart. :-) 

Frö till chili Beaver Dam. En av våra tidigast mognande chilis/paprikor här i kalla nord. 

Beaver Dam kommer från Amerika och en invandrare från Ungern som tog med fröer från sitt hemland när han emigrerade år 1912. Numer är sorten en kulturhistoriskt uppmärksammad sort och en källa till stolthet i sin nya hemstad "Beaver Dam" uppe i Michigan, norra Amerika. 

Sorten är mycket mild, vissa frukter helt utan hetta och vi använder den mest som paprika. Inte ens de mindre barnen har problem med att äta köttfärsfyllda Beaver Dam. 

Den är också extremt rikgivande och får mest skörd av alla våra sorter. En planta odlad i en 10-literskruka får 6-8 frukter i den storlek som syns på bilden och ofta 1-2 mindre. Det går att använda frukterna redan i omoget, grönt stadium. Dom är ovanligt ljusa, limegröna och goda. Men allra godast är dom ändå fullt mogna och dom är våra favoriter för att laga färsfyllda paprikor. Dom går också utmärkt att torka till en mycket gott paprikapuver om man strimlar dom i tunna strimlor innan torkningen. 


Här ett blogginlägg om köttfärsfyllda paprikor hos oss:

https://forsnashemman.blogspot.com/2020/09/fyllda-paprikor-i-alla-former.html

Här ett blogginlägg om att göra eget paprikapulver.

https://forsnashemman.blogspot.com/2020/06/paprikapulver.html


Varje paket innehåller frö till minst 20 plantor och chilifröer är vanligen grobara i minst 4-5 år. Ofta längre. 

Priset på 34 kr är inklusive frakt och paketering.


Viktig info om våra fröer och fröodlingen finns att läsa på sidan "Köpvilkor", https://forsnashemman.se/sidor/terms-and-conditions .