Skärbräda björk/sälg/ek

1 280 kr

Stor skärbräda av senvuxen Lappländsk björk och sälg samt återvunnen ek- till särskild kund.
Medel storlek: 43,5,5 X 31 cm och 34mm tjock

OBS! det är alltså exakt den skärbräda som syns på bilderna.  

Makalöst färgrik skärbräda av tre harmoniska träslag med tydliga konstraster och färger. Snickararbetet håller högsta kvalitet, och då brädan är limmad i kvartersågade längder med ändträet som skäryta, kommer denna skärbräda att vara enormt motståndskraftig mot användning och slitage, samtidigt som den är skonsam mot knivens egg, och låter den behålla skärpan länge!
Ändträet, som blir skärytan, "självläker" till viss del djupa skär av vassa knivar. Det är den typen av skärbräda som väljs av proffs-kockar och dom som hackar och donar i köket timtal i sträck.
Skärbrädan är snyggt avfasat i kortsidorna, vilket också är funktionellt då den blir lätt att greppa och lyfta upp från arbetsbänken.


Grundmaterialet i skärbrädan är Lappländsk björk och sälg. Vårt kalla klimat gör träet väldigt långsamväxande (senvuxet) och därmed riktigt hårt och hållbart. Kanterna är ek som vi återvunnit från en tidigare trappa.  

Vi ytbehandlar alla våra skärbrädor med rapsolja. Nästan alla övriga producenters skärbrädor ytbehandlas med linolja, men den har en besk och otäck smak som tyvärr påverkar maten man lagar på skärbrädan under de första månaderna. Ekologisk, svensk rapsolja är ett bättre alternativ, den skyddar träet lika väl och ger ingen smakförsämring. Man kan dock känna av en viss, svag doft de första dagarna, men den avtar snabbt vid användning.
Träet är enormt tåligt samt naturligt hygieniskt och motverkar bakterier på egen hand om skärbrädan sköts korrekt.

Vi kan också göra en personlig inskription på denna skärbräda. Läs mer här:
http://forsnashemman.quickbutik.com/products/skarbrada-personlig-inskription

Skötselråd och tips medföljer när vi skickar skärbrädan till dig.


Som alla våra skärbrädor är denna dekorerad med vår egen unika bränn-stämpel.

Observera att du behöver läsa vår sida om allmänna villkor gällande våra skärbrädor, då dom är gjorda trä.
Längst ner på sidan:
http://forsnashemman.se/sidor/terms-and-conditions